dilluns, 18 de març del 2013

El Raval

El Raval és un dels barris més antics de Barcelona i és un dels barris més famosos que hi ha, per això recomano que ho aneu a visitar, ja que és molt entretingut passejar pels carrers d'allà.
Barcelona va ser conquerida pels romans fa 2.000 anys mes o menys. Era una ciutat que estava envoltada per una muralla. Al cap d'un temps la ciutat es va començar  a créixer, i les cases es construïen a les afores de la muralla. Van arribar al punt en que la ciutat que hi havia dins la muralla era més petita que la que hi havia a fora. Per tant això feia que les cases que hi havien a les afores de la ciutat estiguessis desprotegides. Per aquest motiu van fer la muralla més gran. Mes tard és van adonar que si eren atacats ( en la segona muralla) els camps es quedarien fora de la muralla i moririen de gana. I llavors van fer encara més gran la muralla. Dins hi havien construït un barri que estaven dedicat bàsicament als camps, hospitals... Actualment a aquest barri l'anomenem el Raval.
La població va augmentar molt amb la revolució industrial, i el barri del Raval es va convertir en un lloc residencial i es van fer treure la muralla. Degut a l'augment de població les cases i els carrers cada vegada estaven mes junts, per això els carrers eren tant estrets , llargs i desordenats. Les cases eren llargues i estretes.
Durant la revolució industrial els sous dels treballadors eren mínims i les condicions de treball molt dures, per això la gent no podia pagar les cases i aquest fet fa fer que la gent compartís casa amb altres persones o famílies i això feia que les condicions empitjoressin encara més.
Aquest fet va fer veure als ajuntaments que havien de solucionar-ho i van començar a  esponjar cases per poder tenir lloc per construir places i reformar convents o catedrals i utilitzar-los com edificis nous. A partir d'això van sorgir universitats, biblioteques, escoles... D'aquesta manera el barri Raval canvia totalment degut a que es un barri amb carrers estrets i cases llargues i també estretes amb edificis nous molt culturals.
Del Raval també és molt important que es un barri on hi ha molta immigració, perquè les cases són molt barates i la gent de fora pot accedir amb facilitat.
Espero que us entrin ganes d'anar a visitar Barcelona i en concret el Raval.



Aquesta imatge és del Palau Güell. Què està situat al Raval.

1 comentari: