dimarts, 19 de març del 2013

Art: MNAC i Fundació Miró.



Si us animeu a visitar Barcelona heu de visitar la muntanya de  MontJuïc. Aquí explicaré un mica els dos museus més importants que hi ha a Mont Juïc.

Un dels primers museus que podeu anar a visitar és el MNAC ( Museu Nacional d'Art de Catalunya).     Al 1990, la Llei de Museus de Catalunya va renovar totes les col·leccions de l'Antic Museu d'Art de Catalunya ( gòtic, renaixement, art modern, romànic i barroc) i del Museu d'Art Modern que conte col·leccions dels segles XIX i XX. Per això és declarat el museu nacional. Durant la segona meitat del segle XIX Catalunya va veure la importància que tenia el museu i va decidir tenir més cura en la conservació de les peces.
El MNAC és un museu on s'explica  l'art català, des del romànic fins a mitjans del segle XX. Les col·leccions del romànic i el gòtic bàsicament compara les peces amb altres de diferent procedència. I en les col·leccions del renaixement i el barroc, les obres que integren són més internacionals.
Al final del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, l'art català va estar constituït per obres del modernisme, el noucentisme i les avantguardes. Aquestes obres avui en dia les guarda el MNAC.


El segon museu  més important és la Fundació Miró. Un lloc molt interesant de visitar ja que hi trobareu totes les obres de Miró.

La Fundació Joan Miró és va obrir al públic el 10 de juny de 1975. Els seus orígens van sorgir de la primera exposició de Joan Miró a Barcelona, l'any 1968, a l'antic Hospital de la Santa Creu. Llavors moltes persones de diferents llocs van venir exclusivament per veure les obres de Miró ja que disposaven de l'oportunitat que havia sorgit. Quan va ser acabat el museu Miró va dir que havien de possibilitar el coneixement i la difusió de l'art en totes les seves obres. En aquell temps la visió artística i cultural de la gent estava molt "apagada" i llavors la Fundació Joan Miró va aportar vitalitat amb el concepte de museu. Aquest fet va quedar gravat en CEAC ( Centre d'Estudis d'Art Contemporani). Actualment la Fundació Joan Miró ha estat declarada museu d'interès nacional per la importància que té el seu patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada